Lastminute Luxevakanties: Hoe Scoren

Eén van onze favoriete manieren om een lastminute luxevakantie te scoren is nog steeds gepakt en gezakt naar Schiphol (niet Zaventem!) vertrekken, en daar wachten tot er twee plaatsen op een exotische vlucht vrijkomen, liefst bij één van onze Airmiles-partners, waar we met dank aan onze status vaak zeer goedkoop in een opvulplaats terecht kunnen...

Geen paniek: je zit zelfs op lange vluchten haast nooit niet naast mekaar (met dank aan de flight attendants), en op sommige gekke vluchten is er soms zelfs nog plaats in Business class (meestal is dit echter niet het geval).

Vanaf het moment dat we een vlucht bevestigd hebben beginnen we op Trip Advisor te zoeken naar de beste hotels, en bellen zoeken we via hotels.com, expedia of een andere discounter naar de meest betaalbare oplossing voor dat hotel. We boeken haast altijd een standaardkamer.

Eens aangekomen is één van de beste truuks gewoon je checkin desk-persoon aan te spreken, hem of haar een fooi van €50 aan te bieden met als vraag of ze "complementary upgrades" hebben naar suites of betere kamers. Bijna altijd krijg je wel iets in de plaats dat veel meer waarde heeft dan die €50.

Natuurlijk kan je ook via de touroperators op zoek gaan naar lastminutes, maar meestal zijn de deals die je daar krijgt een pak minder goedkoop, gewoon omdat er veel meer mensen naar op zoek zijn!