Luxe Wintersportbestemmingen

Hieronder een klein overzicht van onze favoriete wintersportbestemmingen met een nadruk op luxe. Als jij wil gaan skiën (want geef nu zelf toe, snowboarden is een rage!) in stijl, kies dan zeker één van de heerlijke gebieden die wij voor jou bezochten:

1. Sankt Moritz, Zwisterland
Een echte topbestemming, winter en zomer. Waar je in de zomer soms nog kan gestoord worden door atleten die hun training afwerken rond het prachtige meer, kan je in de winter ongestoord tussen de royalty en miljonairs van de skipistes afdalen. Zelfs hollywoodsterren vinden hun weg naar St. Moritz, gewoon omdat het zoveel prestige heeft! Ook Gstaad en Zermatt hier in de buurt zijn erg de moeite!

2. Aspen, Verenigde Staten
Aspen is een beetje het Sankt Moritz van de Verenigde Staten, wat het voor ons Europeanen misschien net dat ietsje meer exotisch maakt. Eén van de meest populaire plaatsen voor hollywoodsterren om een buitenverblijf te kopen, en zelfs de vaste woonplaats van menig superstar. De pistes zijn van hoog niveau, en ook het entertainment en de "social scene" is erg leuk. Een echte aanrader!

3. Cortina, Italië
Minder bekend bij ons, maar één van Italië's meest stijlvolle skiresorts. Prachtige autoloze straten, de top van de Italiaanse burgerij, en een olympische achtergrond (winterspelen 1956!).

Zoals je ziet: meer dan één luxueuze bestemming is mogelijk als je eens jetsetterig wil gaan wintersporten! Het moet me dunkt niet altijd een goedkope skivakantie zijn, right?