Luxevakantie Cuba

Ik start graag met een binnenkopper: op Cuba kan je heel veel erg matige all-inclusive vakanties boeken waar je heerlijk kan drinken a volonté; maar waar je beter van de rauwe groenten en de medium-gebakken steaks wegblijft als je het einde van je vakantie zonder ziekenhuisbezoek wil halen. Dat noemen wij op LuxeVakantieBestemmingen.be geen luxevakantie, dat noemen wij gekkenwerk.

De echte parels van Cuba vindt je niet in Varadero, maar op de kleine "private islands" voor de kust. Vaak hebben deze exclusieve hotels een beperkt aantal luxesuites, en zijn ze een pak grootser in hun details dan in hun eigenlijke grootte.

Ook in hoofdstad Havana kan je enkele echte luxehotels vinden, maar wij raden toch aan om je verblijf in Havana tot enkele dagen te beperken. Wij verbleven in Hotel Saratoga in het historische centrum, genoten van de drie dagen Havana, maar hadden het dan ook wel echt gezien.

Kortom: als je een vakantie naar Cuba boekt via één van de Belgische touroperators, besef dan dat je meestal NIET voor een luxevakantie gaat -- als je dat wil, tast je beter wat dieper in je buidel en ga je voor de echte topresorts!