Dubai Luxe Vakanties

Dubai is één van de snelst groeiende luxe-vakantiebestemmingen van het voorbije decennium. Waar het land twintig jaar geleden nog een enorme focus op olie had, is het vandaag een supermoderne stads-staat in de Verenigde Arabische Emiraten, met naast een bloeiende zakenwereld ook nog eens een zeer sterk uitgebouwd toeristisch netwerk met sterrenhotels, bars, architecturale trekpleisters,...

Dubai is een absolute luxebestemming, maar hoeft niet peperduur te zijn. Als je eisen niet op het niveau van Burj Al Arab (het ultieme luxehotel aan het strand, bekend om zijn prachtige accomodaties en uitzonderlijke service) liggen kan je heerlijk genieten van betaalbare luxe in één van de vele appartement-hotels of all-inclusive hotels langs de kustlijn. Betaalbare luxe wordt trouwens steeds meer haalbaar bij reizen naar dubai.

Qua bezigheid is er ééntje die er echt wel bovenuit steekt in Dubai: shoppen! De lokale winkelcentra zijn niet te vergelijken met het Wijnegem Shopping Center, en je zal dan ook in eerste instantie je ogen niet geloven als je je eerste "mall" binnenwandelt. Pure waanzin! De beste merken, vaak tegen veel competitievere prijzen dan in Outletwinkels hier. Wel één heel grote tip: hou al je rekeningen bij! De douane "pest" erg graag mensen die uit de Arabische wereld komen, en als je al je aankopen kan bewijzen met het prijskaartje ben je toch al een beetje meer "safe". Let wel op, soms moet je nog importkosten betalen, dus zorg ervoor dat je op voorhand weet wat zo binnenmag, en wat niet.

Voor het strand moet je niet in Dubai zijn, maar de hotels hebben vaak wel prachtige zwembaden die wel echt de moeite zijn.