Luxevakanties Kenia

Kenia heeft een paar troeven die het tot een echte luxevakantiebestemming kunnen doen uitgroeien, maar er zijn ook een aantal grote minpunten. Om het eens over een andere boeg te goeien som ik hier graag even de pluspunten en de minpunten op.

De Pluspunten:

1. De Safari's. Een safari in luxueuze lodges en met experts als gids is alleen echt mogelijk in Kenia. Geen enkel ander land heeft zo'n prachtige verzameling dieren in zo'n mooie en luxueuze safari-sector. De beste parken volgens ons zijn Amboseli, Samburu en het Nakurumeer.
2. De verbeteringen in Mombasa. De hotels zijn nog steeds niet wat ze moeten zijn, maar er is echt verbetering merkbaar, wat gezien de slechte economische situatie geen slecht teken is.

De Minpunten:

1. De bedel- en 'hustle'-mentaliteit. Je kan echt geen dorpje door of strand op zonder lastiggevallen te worden door "verkopers" of beach boys. Dat is een deel van Afrika bezoeken, maar het is en blijft erg storend.
2. Geen enkel echt tophotel te vinden. Zelfs in Nairobi zijn er wel goede, maar geen excellente hotels. Tijdens een safari kan je een luxueuze lodge wel apprecieren, maar van een echt hotel verwacht je toch dat beetje meer, en dat mis je in Kenia erg vaak.

Al bij al is Kenia best wel een leuk land, maar misschien dat ze pas binnen een jaartje of tien echt een luxebestemming kunnen genoemd worden...